onsdag 8 april 2015

Bodybalance vs Vinyasa Flow

Imorse körde jag bodybalance och nu ikväll Vinyasa Flow (fd power yoga). Balancen var 60 minuter och flowen 90 minuter. Men frågan är vilket pass som passar mig bäst? Jag tycker inte att något av passen är superkul. Jag vill ju svettas! Få upp pulsen! Få endorfinpåslag! Men så blir det ju inte...

Men å andra sidan tror jag att den här sortens träning är bra i våra stressiga liv. Att få andas djupa andetag, slappna av, stretcha, försöka vara i nuet. 

   

Här är min puls under passen. Och nog slappnar jag av alltid... Vid avslappningen i slutet av varje pass kom pulsen ner i 45 respektive 55 slag per minut! 

Passen är väldigt olika. Bodybalance är ju en blandning av yoga, tai chi och pilates så det kanske är dumt att jämföra med ett rent yoga pass, men ändå...

Jag springer, styrketränar (1 ggn/v) och kör bodypump. Enda gången jag stretchar är på bodypumppasset... Jag glömmer ALLTID att stretcha efter jag sprungit eller varit ute på PW. Samma sak när jag springer på löpbandet och styrketränar. Jag stretchar inte. Glömmer? Bortprioriterar? Jag vet inte varför, men det jag vet är att det behövs! Jag är så stel på baksidan av kroppen helst. Vader, baksida lår och även i rumpa/höft. 

Frågan är dock om något av passen ska prioriteras in i mitt träningsschema. Och i så fall vilket... 

Kostnad? 
Bb kör jag gratis för det är på mitt gym. Yogan kostar 1080 kr för ett tiokort, men det betalar jobbet så kostnaderna är ingen större skillnad. 

Tid?
Yogan körs onsdag kväll och söndag morgon. Bb körs torsdag och söndag kväll. 

Jag velar hela tiden! Under passen hann jag tänka näe, det här är nog inget för mig, och sen, fast jo såå välbehövligt! Jag har kört yoga till och från i 1,5 år och Bb max 5-10 gånger. 

Vad gör du? Kör du yoga? Bodybalance? Eller är du bra på att stretcha och slappna av ändå?

        

Jag har ju min fina nya yogamatta! Var ska den användas? Gymmet, yogastudion eller hemma? Hm.... 

/Kicki = veligast i världen
2 kommentarer:

  1. Tänker precis som du. Säkert välbehövligt och inget man gör hemma för det är inte såå kul. Bäst hade varit om yoga fanns på actic!

    SvaraRadera