söndag 19 april 2015

30-30-intervaller

Imorse var det dags för de korta intervallerna! 30 sek fort, 30 sek gåvila. Tolv gånger! Vi gick som vanligt upp till Bondebacka och började med en kilometers uppvärmning innan vi började med intervallerna. Vi sprang fullt 30 sek, gick 30 sek, sprang 30, gick 30 och väde håll. Så höll vi på tills våra tolv omgångar var klara. Vi tog dock en extra 30 sekunders vila efter 8 omgångar. Och det syns tydligt på pulskurvan!

  

Shit vad jobbigt det var! Men det gick ändå fort! Och det var kul. Jag hade aldrig pressat mig så hårt om inte Christin var med. Jag ger ju upp så lätt. Håller mig gärna i min comfort zone... Det är tur jag har min coach. Det blev totalt 5 km. Självaste intervallerna var två av dessa kilometer. Nu är de tre passen avklarade som ingick i veckans Röhnisch Running School. Idag får vi nästa veckas upplägg via mail. Jag har ju boken, men har inte kollat i den än för att se vad som kommer nästa vecka... Det är roligare att kolla i mailet och filmen från Lofsan. 

      

Snabbaste takten var 3:09 enligt min Garminklocka. Inte illa! Och foten protesterade inte! Jag tog lite Linnex på den innan jag gav mig iväg... Nu ska foten få vila tills torsdag morgon. Då ska jag inviga nya skorna springandes på löpbandet. 

Nu är det bio! Christin och jag ska på bio med våra döttrar. Det är halva priset på barnbio idag. 'Home' ska vi se! 


See you later alligator! 3 kommentarer:

  1. Det bästa med dagens pass var att din fot "höll". Sen var det ju skitkul att vi fixade intervallerna, trött och lycklig efter!

    SvaraRadera
  2. Visst är vi Carro! Det är svårt och jobbigt att kliva utanför bekvämlighetszonen...

    SvaraRadera