söndag 15 mars 2015

30-20-10

Idag blev det intervaller! Min personliga löparcoach, träningsbuddy och fina vän hade förberett ett 30-20-10 intervallpass dagen till ära! Vi började med 5 minuter uppvärmning innan vi satte igång. 30 sekunder i vanligt tempo, 20 sekunder i lite högre tempo och 10 sekunder spurt. Detta körs i fem omgångar innan det blir 2 minuters vila. Ståvila. Men första vilan missade vi första delen av då vi trodde att vi fortfarande var inne i intervallerna. Detta repeterades sedan till totalt fyra omgångar. Andra ståvilan dog mina lår ståviladöden. De stummade till rejält och blev kalla. Så nästa två ståvilor blev gåvilor! 


Det hela avslutades med fem minuter nedjogg. Det är så skönt att komma hem och vara klar och i mål enligt min polar loop innan frukosten. Innan kl 10. 


Det känns bra inför premiärmilen att köra intervaller. Om två veckor är det dags. En mil. Det brukar inte vara några problem, men nu känns det långt! Och loppet hår på asfalt. Vi springer på mjukt underlag nästan varje gång. Men det får gå som det går.

Nu är det längdskidor som gäller! På TV:n alltså! 3 milen i Holmenkollen för damerna. Heja Kalla!!!! 

1 kommentar:

  1. Ja, det är verkligen underbart att ha varit ute och fått träning, frisk luft och massor energi redan innan andra knappt gnuggat sömnen ur ögonen :)

    SvaraRadera