lördag 17 oktober 2015

I ❤️ musicals

I torsdags var det äntligen dags för att gå och lyssna på konserten I ❤️ musicals med Peter Jöback och Helen Sjöholm som spelade i Linköping. Jag tog tåget in redan kl 15.00 och gick upp till makens jobb innan vi begav oss iväg till restaurangen 'Aioli tapasbar'. Med oss var makens arbetskompis H och hans fru U. Vi kom till restaurangen kl 17.20 och beställde direkt. Kl 18.20 började våra rätter komma in... Kl 19.00 var vi tvungna att gå för att hinna till Saab Arena. Men vi hann! Dock är det osäkert om vi fick in alla nio rätter, vi räknade nämligen bara till åtta... Jaja, vi var proppmätta och hade nog ändå inte fått i oss sista rätten!  När de väl kom med jätteräkorna och sa 'oj, ni har inte fått räkorna än va?' Nä, jag är verkligen inte imponerad av Aioli. Första gången vi var där åt vi om varandra. Inget kom in samtidigt. Jag hade fått in allt mitt och maken inte en enda tallrik. Den här gången fick vi vänta hur länge som helst och en rätt missades. Strunt samma om maten är god! 

Konserten var bra! Första halvan bestod mest av låtar från musikaler vi inte kände igen men det spelade inte så stor roll. Deras röster är ju lika fantastiska ändå! Efter pausen däremot kom både Evita, West side story, Fantomen på operan, Sound of music, Les miserables och Kristina från Duvemåla. 

Helen Sjöholm &  Peter Jöback
Norm Levis  &   Emmi Christensson

Emmi kommer att spela mot Peter i Fantomen på operan som börjar nästa höst! Norm spelade var den förste mörkhyade som spelade fantomen på operan i USA tidigare i år.  Grymma alla fyra! Jag hade läst att konserten skulle hålla på i 2,5 timme inklusive paus...
Den höll på 3 h 50 minuter inkl paus! 

Värd att åka på? ABSOLUT!!! 

1 kommentar:

  1. Vad tråkigt med Aioli och vilken tur att konserten var bra och vägde upp kvällen, med råge dessutom verkar det som :)

    SvaraRadera