söndag 16 augusti 2015

Helgen

Herregud vad dåligt den här bloggen uppdateras nu för tiden... Jag har så fullt upp att jag inte hinner med. Fel prioritering? Nä, tror inte det...

I fredags efter jobbet (där vi hade olika personalaktivitetet) kom syrran C hit med sina två yngsta barn på 1,5 och 5 år. De sov sedan här och lämnades vidare till nästa barnvakt vid tvåtiden dagen efter. Men under det knappa dygnet de var här hade fullt upp. På fredagkvällen åt vi pizza. Mamma och Christer kom också förbi och mumsade både pizza och glass. Egentligen hade jag tänkt att vi skulle äta tacos, men jag var själv hemma med dotterm och syrrans barn och kunde lämna dottern ensam med ansvar för dem kände jag. Så då bad jag helt enkelt maken och sonen att köpa hem pizza på hemvägen när de åkte hem från golfen. Att bara ensam med de tre barnen är inget jobbigt egentligen utan det är mer att vårt hem inte är anpassat för 1,5-åringar längre. Vår stora altan på 100 m2 har inget staket, studsmattan inget nät, trappen ingen grind mm. Så vi löste det på ett smidigt sätt med pizza. 


Barnen somnade kl 21.00 respektive 21.30 och sov sedan gott hela natten. MEN det gjorde naturligtvis inte jag... Mira låg mellan dottern och mig och jag vaknade så fort hon rörde på sig. Och varje gång hon rörde på sig kröp hon närmre mig. Ett tag låg jag med huvudet på nattduksbordet ;-)

Kl 7.30 var det morgon. Kollade läget på mobilen där i sängen och fick då ett meddelande från min andra syster att farmor precis hade gått bort. Då kändes det faktiskt lite 'skönt'. För hennes skull. Hon har varit dålig och mer eller mindre borta i 1,5 månad. Och tunn blev hon eftersom hon knappt åt något. Lilla farmor. Nu är hon hos farfar och mår bra igen. Nu kan hon vara den glada, generösa, pigga tanten som skrattar åt våra småfräcka skämt. Så som vi minns henne sen innan hon blev såhär sjuk. Fina farmor, vila i fred! 

Jag nämnde inget till barnen men pratade senare med pappa. Han hade samma känsla som mig. Att hon har det bättre nu. Även om det är hemskt och sorgligt så ska vi alla gå den vägen. Jag hoppas också på att bli 90 år och få många barnbarn och barnbarnsbarn som hon! 

Tillbaka till lördagsmorgonen. Vi åt frukost vid nio och sen började jag med lunch medan maken spelade fotboll med barnen på altanen. Jag förberedde maten eftersom vi skulle iväg. Vi gav oss iväg kl 11.00 till sporthallen för dotterns avslutning på Sportis camp. Där fick nu familj, släkt o h vänner pröva på massa olika aktiviteter som barnen själva fått prova på under veckan. Gissa om Ludwig var i paradiset?!? Han körde pingis, tennis, bowling, handboll, basket och gick en tipsrunda. Sen hann vi även med att fika innan vi åkte hem och käka lunch. Sen var det skifte i barnvaktsfabriken. Roligt men intensivt dygn. 

Efter det var vi bortbjudna till svägerskan B på kvällen. Vi skulle varit här men blev badsugna och bjöd in oss där istället. Grillat och sufflé! Mums! 


Idag innan frukost gav jag mig ut på en löparrunda på 5 km. 


Och efter frukost åkte vi och spelade frisbeegolf. Jag köpte 4 frisbee igår och vi testade dem direkt idag. Nio hål familjemys! 


Sen blev det nio hål på golfbanan! Det var jag och maken, samt makens kusin och hans son. Det var kul. 


Nu är det dock läggdags! Vi har röjt här hemma men har mycket kvar att städa och få iordning på. Sånt som att städa garderoberna. Det skulle jag hunnit med under semestern... Får bli nästa helg! :)


2 kommentarer:

  1. Tråkigt att läsa om farmor :(
    Roligt att se att du har så fullt upp så att bloggen hamnar i skymundan. Härlig helg trots allt ändå ;)

    SvaraRadera
  2. Precis så känner jag också! Härlig helg trots allt ;)

    SvaraRadera