söndag 25 december 2016

Jul hos oss

Igår var det julafton! Julafton hos oss börjar alltid med frukost här med makens familj. Kl 9:30 stod julgröten på bordet, skinkan var uppskivad, vörtbrödet framplockat och kaffet var rykande varmt. Självklart bjöd maken också på sin glöggsnapps. Vi njöt av frukosten, pratade om förväntningarna på dagen, om gamla tider, om att tiden flyger iväg och så vidare. Mysigt! Vi dukade av, satt och pratade och sen fick barnen öppna var sitt paket. 

Runt 11:30 åkte makens ena syster vidare till svärföräldrarna och ena systern stannade kvar och firade jul med oss.

Kl 12:30 började min sida droppa in. Först kom min biologiska pappa på en snabb visit. Han är hemma från Spanien i några dagar. Sen kom resten av familjen, dvs mamma, syrrorna och pappa med familjer. Vi var 24 personer här på jullunch  i år. Vi är alltid omkring 25 personer och fler lär vi väl bli när mina tre bröder så småningom får barn. Som det är nu är det bara vi systrar som fått barn. Men vi tre är klara, nu är det brorsornas tur! 

Efter lunch åt vi ostkaka, och lite choklad och godis. Sen åkte makens syster hem lagom till julspelets början. Men däremellan var det någon annan som kom och ringde på dörren, tomten! Han gjorde succé som vanligt! Tomten ger barnen var sitt paket och går sedan vidare. Då svämmar plötsligt vardagsrummet över med julklappar som delas ut åt både höger och vänster. Hysteri! Men barnen blev överväldigat glada och nöjda. Som tur är.

I år var det ett sexpack wiskeyglas, iskuber och en mugg med ordet BOSS på som det slogs mest om i julklappsspelet. Alltid lika roligt! 

Efter det chillade vi lite. Vi spelade Chinaschack, gubbarna hängde i baren och några såg på TV. 

Innan alla åkte hem till sig hann vi med att äta gröt och skinkmacka igen. Ingen var nog hungrig när de åkte härifrån! 

Vi städade, diskade mm till kl 21:00. Då sjönk vi till slut ner i soffan och rörde oss inte mer den dagen. 

Idag var jag full av energi och gav mig ut på en löparrunda när jag väl vaknat efter kl 9:00. 5 km i blåst och +4 grader. Efter det var det gott med frukost. Nu slappar vi tills det är dags att åka till mamma på kalkonlunch. Mums! Det ser jag fram emot! God fortsättning! 

Tomten kom i år igen!

Mums! God fortsättning! 

Från imorse! Ser ut som mars... 
Var är snön???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar