söndag 2 mars 2014

Kvartalsreleaser

Idag har vi i Linköping fått träffa Kenneth från Danmark. Mycket trevlig och bra instruktör. Han förklarade på ett väldigt pedagogiskt sätt. Han instruerade både cx-passet och bodypumppasset, och han gjorde det på engelska. Men han förstod svendka! Kenneth är helt klart välkommen tillbaka på fler releaser. 

Så hur var de nu då, de nya releaserna? Jag tittade ju på dem igår, men det är ju annat att köra dem... 

CXworx 14 är ett tufft program! Uppvärmningen är bra, men tuff. Låt två, planklåten såg inte så tuff ut, men det var den!!! Plankan med knädopp och arbetet på rygg med benen i 45 grader känns verkligen i bålen. 

Låt tre var GRYM för axlarna! L-press är inget att leka med.. Och den övningen övade vi på flera gånger... Så axlarna har fått sitt idag! Låt fyra, den andra stående, gjorde att rumpan och utsidan av höfterna fick sig en rejäl omgång. 

Låt fem innehåller många cross crawl i tempot enkel, enkel, dubbel och avslutas med sidoplankan. 

Under låt sex, sista låten, sitter vi på rumpan och arbetar med motstånd och avslutar med rygglyft. 

Grym release! 

Bodypump börjar med en annorlunda uppvärmningslåt. Låt två har en tuff combo, 'två enkla och två små i källaren'. Bröstlåten innehåller arbete med stången och utan den i A-press. 

Låt fyra - inga frivändningar = tyngre vikter på! Grymt pulsjöjande! Tricepslåten innehåller bland annat  armhävninga och dips. Bicepslåten bjuder på hamnen curl, oågen curl och arbete med stången. Där har vi en rolig kombination! 

Låt sju, utfall, är grym för tekniken. Låt åtta, axlar, börjar med armhävningar och avslutas med stången efter de fria vikterna. Låt nio och tio innehåller inte mycket nytt... 

Två bra releaser som ska pluggas in till nästa vecka! Smygstartar lite den här veckan med någon låt per pass! 

Grymt nöjd med dagen alltså! 

1 kommentar:

  1. Nu längtar jag till att få se och köra det nya!! Kul!!!

    SvaraRadera